Blog Listem

Bu Blogda Ara

Sayfalar

23 Eylül 2007 Pazar

iyiliğin ve kötülüğün eşiğinde

İyiliğini isteyecek kadar kötü değilim ben;
Sadece yalnız kalıp, kendi kendine ömrünü azaltmanı bekliyorum; kendinle barışık olmadan yap bunu. İnsanların yanındayken de bedenini daha erken yaşlandır, burnunun üstündeki gözlüğü farkedemicek ve farkedilemeyecek kadar huysuzlaştır ve yalnızlaştır kendini.
Sonra adını hatırlayamayacak kadar kaybet hafızanı. Ruhunu da aç bırakmayı unutma. Her zaman seninle sandığın müziğin sağlam kulaklarını patlatmasına müsade et, ki Tanrı'nın yüksek sesle senle dalga geçtiğini anla. Yanında zannettiğin kalbini de aç bırak, dinlediğin şarkının kalbini acıtmasına izin ver; ki Tanrı'nın canını sıktığını anla.
Git, gelmemek üzere, ya sihirbazların yok ettiği ender insanlardan biri olmaya çalış ve bir daha gelme işte. Çok, çok uzaklara git, yolunu bermuda şeytan üçgenine düşür ve bir daha dönme. ya da beynini, kalbinle beraber bilmediğin yollara doğru sürükle; ikisinin galip geleceğini düşünüp, yarı yolda yenileceğini bilmeyerek...
Bunları yaparken büyük bir haz duy; hain olduğunu düşünerekten...

Kötülüğünü isteyecek kadar iyiyim ben;
Eğer ki uzaklara gitmediysen, depremleri davet et evine, karşı koymaya çalışmadan. Bedenin hala sağlamsa, kendini köprüden pis sulara bırak ya da boyutlarını hesaplayamadığın bir binanın üzerinden sert betonlara. Ki hala hayattaysan masum ve hatalı bi cinayete kurban edilme planları planla, ardından kadavran sorgulansın
Eğer ki müzik kulaklarını patlatmadıysa, dinlediğin şarkının mideni acıttığını hisset ve kendine gelemiyecek kadar alkole ver kendini, ağzındaki köpüklere, midendeki ürkütücü sancılara şahit olup, ta ki cinnet geçirene dek, ardından korkunç efsaneler yaratılsın.
Eğer ki hala yaşlanmayıp, kendini dinç ve kalabalıklarda hür hissedersen; kendi kendine bağır çağır; ne varsa kır dök, çığlıklar at, gücünü kahrederek ölç. Pişmanlıkla kahrolma yerine, işkenceyle yıpratılmayı dene, dene ki ardından acizliğe dair kitapların yazılsın.
Bunları yaparken de küçük, çok küçük bir bedel öde, hain olduğumu düşünerekten...

Hiç yorum yok: